Cine sunt

Mă numesc Matei Adrian Dobrovie și sunt jurnalist specializat în politică externă, cu o experiență de 9 ani de în domeniu. Am lucrat mai întâi ca redactor și mai apoi editor la revista Foreign Policy România în perioada 2007-2012. În cadrul Adevărul Holding, am redactat articole de politică externă, pentru print și online, pentru ziarul Adevărul, pentru Forbes și Dilema Veche. Am participat la realizarea de dosare tematice de țară cu subiecte politice, economice și culturale, interviuri cu experți români și străini și am coordonat secțiunea online a FP România de pe site-ul Adevărul și paginile din ziar.

Ulterior la ziarul online Epoch Times România am realizat analize și comentarii pe teme de politică externă, interviuri cu experți.

Am urmat un liceu în limba germană, am studiat Științe Politice în limba franceză, am fost bursier în capitalele motorului franco-german, ca student la Paris, ca jurnalist la Berlin, am scris zece ani de zile despre subiecte europene și de politică externă în general. Sunt un pro-european convins și în același timp un creștin ortodox practicant. Aceste două identități sunt perfect compatibile. A fi de centru-dreapta, creștin-democrat, nu este în contradicție cu a fi pro-european, adept al statului de drept și al democrației liberale.

Vorbesc fluent limbile germană, franceză și engleză, iar în anul 2016 am fost admis la examenul de intrare în Corpul Diplomatic și Consular al României

Valorile mele sunt familia, credința în Dumnezeu, competența, integritatea. Nu cred că putem să schimbăm România în bine fără oameni care să pună mai presus interesul general decât interesele personale, care să aibă valori morale solide. Ca pro-european și pro-atlantist convins, cred că Uniunea Europeană trebuie să revină la fundamentul civilizației iudeo-creștine, la valorile creștine ale părinților fondatori.

Prioritățile mandatului meu parlamentar sunt: susținerea românilor de pretutindeni (din diaspora de mobilitate, comunitățile istorice din vecinătatea României și din Republica Moldova), politicile pro-familie (de redresare a demografiei, de încurajare a familiilor numeroase prin facilități fiscale, îmbunătățirea sistemului de protecția copilului) și măsurile de îmbunătățire a calității vieții. Vă invit să citiți mai multe despre inițiativele mele în secțiunea Proiecte/Priorități!

Matei Dobrovie – deputat
matei-dobrovie